Protest bij UvA tegen flexwerk

Nieuws
5 jun 2015

Bij het Maagdenhuis in Amsterdam staan opnieuw actievoerders met spandoeken. Ze protesteren tegen flexcontracten aan de Universiteit van Amsterdam.

Het Amsterdamse Maagdenhuis was wekenlang bezet uit protest tegen het ondemocratische bestuur van de universiteit. Uiteindelijk moest voorzitter Louise Gunning het veld ruimen. Maar de rust is nog niet weergekeerd. Nu protesteert actiegroep de Nieuwe Universiteit tegen de vele tijdelijke aanstellingen aan de UvA en in één moeite door verklaren ze zich solidair met de schoonmakers, die ook actie voeren.

Klokkenluider

In de nieuwe cao staat dat de universiteiten het aantal tijdelijke contracten zullen terugdringen. Ook een nieuwe wet gaat het moeilijker maken om medewerkers keer op keer tijdelijke contracten te geven.

Een paar dagen geleden verscheen een document op klokkenluiderswebsite UvAleaks. Daarin overwogen enkele beleidsmedewerkers van de UvA hoe ze met tijdelijke aanstellingen kunnen omgaan. Allerlei juridische mogelijkheden passeren de revue, waaronder het openbreken van contracten vlak voordat de nieuwe wet ingaat, zodat de oude voorwaarden nog even blijven gelden.

Het bestuur gaat met de actievoerders praten. Toevallig praat vakbond Abvakabo FNV vandaag met de universiteit over dit onderwerp.

©HOP

Cookie wetgeving

Online cookiepolicy
De Nederlandse Telecomwet schrijft sinds 5 juni 2012 voor dat de gebruiker van websites op de hoogte moet zijn van het plaatsen en uitlezen van cookies. Een cookie is een bestandje met een tekenreeks dat bij uw bezoek aan een website naar uw computer wordt gestuurd en waarmee uw computer bij een volgend bezoek wordt herkend.

Welke cookies gebruikt de AOb?
1. Google Analytics
De website www.aob.nl plaatst cookies die voortkomen uit het Google Analytics script dat op de website wordt ingeladen. Google Analytics is een hulpprogramma voor webstatistieken waarmee website-eigenaren inzicht kunnen krijgen in de manier waarop bezoekers omgaan met hun website. Door middel van Google Analytics proberen wij uw website bezoek zo gebruiksvriendelijk mogelijk te houden.

Meer informatie over cookies?
Op de volgende websites kunt u meer informatie over cookies vinden:
Consumentenbond: Wat zijn cookies?
Consumentenbond: Waarvoor dienen cookies?
Consumentenbond: Cookies verwijderen
Consumentenbond: Cookies uitschakelen
Deze site maakt gebruik van cookiesMeer informatieAccepteren