Sociale partners verlengen cao-hbo

Nieuws
16 sep 2013

De cao-hbo 2012-2013 wordt stilzwijgend verlengd. Dat hebben de vakbonden en de Vereniging
Hogescholen, de werknemers en werkgevers, in overleg besloten. Deze sociale partners onderhandelen over een cao voor het personeel in het hoger beroepsonderwijs.  

Op basis van de Wet op de collectieve arbeidsovereenkomst wordt de huidige cao nu automatisch met een jaar verlengd. De cao hbo zal lopen tot 30 september 2014.

De cao-partijen grijpen de periode dit jaar aan om verkennende gesprekken te voeren over onder meer de seniorenregeling die zorgt dat oudere leraren langer kunnen worden ingezet. Ook gaan ze in gesprek over aanpassing van de bovenwettelijke- en nawettelijke uitkeringen in combinatie met flexwerken. De AOb komt na deze verkennende gesprekken met een inzet voor een nieuwe cao-hbo.

Mocht er eerder dan 30 september 2014 een overeenkomst zijn over een nieuwe cao, dan kunnen de cao-partijen afspreken om de nieuwe cao eerder in te laten gaan dan 1 oktober 2014.

Cookie wetgeving

Online cookiepolicy
De Nederlandse Telecomwet schrijft sinds 5 juni 2012 voor dat de gebruiker van websites op de hoogte moet zijn van het plaatsen en uitlezen van cookies. Een cookie is een bestandje met een tekenreeks dat bij uw bezoek aan een website naar uw computer wordt gestuurd en waarmee uw computer bij een volgend bezoek wordt herkend.

Welke cookies gebruikt de AOb?
1. Google Analytics
De website www.aob.nl plaatst cookies die voortkomen uit het Google Analytics script dat op de website wordt ingeladen. Google Analytics is een hulpprogramma voor webstatistieken waarmee website-eigenaren inzicht kunnen krijgen in de manier waarop bezoekers omgaan met hun website. Door middel van Google Analytics proberen wij uw website bezoek zo gebruiksvriendelijk mogelijk te houden.

Meer informatie over cookies?
Op de volgende websites kunt u meer informatie over cookies vinden:
Consumentenbond: Wat zijn cookies?
Consumentenbond: Waarvoor dienen cookies?
Consumentenbond: Cookies verwijderen
Consumentenbond: Cookies uitschakelen
Deze site maakt gebruik van cookiesMeer informatieAccepteren